Leiding worden

LEIDING WORDEN

Leiding zijn bij Scouting Hedera betekent:

  • Samenwerken
  • Programma’s bedenken en uitvoeren
  • Verantwoordelijkheden krijgen en nemen
  • Actief bezig zijn met jongeren
  • Een hoop gezelligheid
  • Cursussen en trainingen¬†

WAARAAN MOET JE VOLDOEN OM LEIDING TE KUNNEN ZIJN

Het klinkt misschien een beetje gek, maar iedereen kan leiding zijn als je maar ouder bent dan 15 jaar. Het enige wat wij bij onze leiding willen zien is een hele hoop enthousiasme en het vermogen om samen te kunnen werken. Je hoeft helemaal geen scoutingachtergrond te hebben. Iedereen die het leuk lijkt om in zijn vrije tijd met scouting bezig te zijn, is welkom.De groep biedt alle leiding de gelegenheid om cursussen en trainingen te volgen. Zo kunnen we de kwaliteit van ons leidingteam garanderen.

WAT HOUDT LEIDING ZIJN PRECIES IN

Bijna iedere vrijdag of zaterdag (afhankelijk van de speltak waar je leiding wordt) is er opkomst. Samen met je leidingteam zorg je iedere week voor een afwisselend en uitdagend programma. Buiten deze opkomsten zijn er ook weekenden en zomerkampen voor te bereiden en zal je af en toe vergaderingen moeten bijwonen. Daarnaast ziet onze leiding elkaar regelmatig buiten de opkomsten, bijvoorbeeld op onze baravonden.

HOE WORD JE LEIDING

Het eerste wat je doet als je leiding wil worden, is contact met ons opnemen. Het beste kan je dit doen met de groepsbegeleider. De groepsbegeleider kan je precies vertellen wat alles inhoud en waar momenteel leiding nodig is.

VOG

Alle vrijwilligers bij Scouting Hedera dienen een VOG aan te vragen voor zij als vrijwilliger aan de slag kunnen. Deze VOG wordt betaald door Scouting Nederland.

CONTACTPERSOON

Hilde Hemmer: groepsbegeleider@scoutinghedera.nl